Livsstil

Jeg gjorde det!

Jeg gjorde det! Jeg gjorde september 2015 til den måned hvor jeg løb mit første halvmaraton, Århus Audi challenge den 6.september 2015 (en flad begynderrute) – og hvilken skøn følelse at stå tilbage med!

I april måned skrev jeg et blogindlæg om at motivere mig selv til at løbe længere end de, efterhånden trivielle, 5 km to-tre gange om ugen. Jeg vil ikke skrive en længere roman (ja ja Helle, så er det heller ikke større!)  – vil bare lige afslutte det jeg har begyndt.

For præcis et år siden var jeg med familien på ferie på Club La Santa sport på Lanzarote. Det var femte gang jeg var der, men denne gang havde jeg tilmeldt mig en løbeevent over hele ugen med det formål, at forbedre min løbestil og løbeøkonomi. Jeg havde aldrig været med til den slags før, men det gjorde pludselig mit løb meget sjovere og jeg fik en masse redskaber til forbedring af min løbestil (som I måske kan forestille jer – så hjælper det en del på motivationen at se sig selv i løb i slowmotion!), jeg havde meget der kunne forbedres og jeg blev overbevist om at det nok skulle kunne lade sig gøre, selv for mig, at løbe en halvmaraton. Efter en uge i selskab med to fantastiske trænere havde jeg sat mig to mål – jeg ville kunne løbe 5 km med en gennemsnitlig kilometertid på 5:30 og jeg ville løbe en halvmaraton inden 1 år. Begge mine mål er nu opfyldt og derfor er det så stor en sejr for mig. Jeg har aldrig set mig selv som løber, men nu ved jeg hvor meget det handler om den rette træning og ikke mindst viljen i hovedet!

En træningsplan lavet med endomondo (Premium), skøn natur, en god løbemakker, musik i ørerne og en god lydbog i ørerne til de længere langsomme ture – sådan kom jeg stille og roligt op på de 21,097 km og jeg gjorde det endda i en tid jeg slet ikke havde regnet med og med overskud hele vejen! Jeg havde håbet på en sluttid på 2:15, målet var 2:08 og jeg gjorde det på 2:07, 6 minutter og 2 sekunder pr km.

Selvfølgelig stopper jeg ikke her, jeg elsker at komme ud i naturen. Jeg elsker at se de skiftende årstider og jeg bor med den skønneste skov i baghaven. Man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig, men jeg tror ikke at jeg nogensinde vil løbe en hel maraton – men gerne mange flere halve. Mit mål er nu at tage et par stykker i foråret og gerne nede omkring de 2 timer! Nu er det skrevet, udgivet og jeg hænger på den!

Hvis jeg kan, så kan du også og hvis du går med en lille løber i maven er mit råd bare at finde lige præcis det der kan motivere dig. Vi er alle forskellige og noget er ikke mere rigtigt end andet. Hvad der virker for mig behøver bestemt ikke virke for dig, det handler om at finde den indre gejst. Jeg vil skåne jer for billeder af en svedig løber (der bliver for øvrigt slet ikke taget sådan nogle af mig!) og istedet bare vise naturen netop nu. Efteråret har meldt sin ankomst og skoven bliver så smuk i denne tid.

God løbelyst derude og nyd det smukke efterår.

Kærligst Helle


  

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply