Rejser

Cape Hillsborough

Når vi rejser, uanset om det er i Danmark eller udlandet, bruger jeg rigtig meget tid på at forberede mig. Jeg opsnuser de bedste tips, søger den mest autentiske oplevelse i netop det område vi skal besøge og jeg elsker at fordybe mig uanset om det gælder kultur, oplevelser, gastronomi eller overnatningsmuligheder. Jeg søger gerne unikke destinationer og finder min inspiration hos lokale eller andre rejsende der beretter.

Nu vil jeg begynde at dele mine oplevelser med jer. Håber I vil tage godt imod og lade jer inspirere. For mig handler det om at fortælle historien igennem mine billeder og personlige beretninger.

Turen i min rejsebog starter i dag i Queensland i det nordlige Australien.

Et lokalt tip fra en nordmand, nu bosat i Brisbane, førte os til denne skønne plet. Det krævede nogle flere timers kørsel, men det var uden tvivl det hele værd. Formålet med denne ekstra overnatning var at opleve kænguruer på stranden i solopgangen.

Kænguruerne kommer op på stranden om morgenen inden solopgang for at spise de små salte mangroveskud og forsvinder igen efter solopgang. Her får du en helt magisk oplevelse. Du står op kl 4:30 om morgenen. Forestil dig at ca 20 kænguruer går helt stille rundt på stranden. Her er ro, solen farver himlen i baggrunden, først den fineste lyserøde-, senere den mere lyse orange farve. Der bliver hvisket lidt blandt de få mennesker der er mødt op, ellers er her den dybeste ro. Med stor respekt for dyrene og naturens smukke væsen suger du oplevelsen til dig og nyder det spil du er vidne til. Der er ægte kænguru fight, nysgerrige unger og unger der gemmer sig i pungen på moren. Bestemt en af de største oplevelser på vores 5 ugers rejse.
Det var også her vi skulle opleve at møde en slange. Den historie vil jeg ikke fortælle her, men en sjov oplevelse at se en frygt i øjnene på den måde. Det er jo også netop den slags oplevelser man husker og griner af senere.

Du kan parkere din camper eller slå dit telt op nærmest direkte på stranden. Kun et smalt levende hegn skiller dig fra stranden og vandkanten. Her kan du sidde i det fri og spise dine måltider side om side med de kænguruer der bor fast på pladsen. Du kan komme helt tæt på de store spændende dyr, dog ikke røre. De lever frit men holder til i området og er med til at gøre den her park endnu mere unik. Der er rig mulighed for masser af naturoplevelser indenfor gåafstand.

Går du ca 1 km op i skoven kommer du til et lookout – meget smukt syn udover stranden og bjergene i baggrunden. På vejen derop går du ad smalle stier i mangroveskoven, lidt udfordrende terræn, men spændende. Her kan ses og høres rigtig mange kæmpestore firben, ca 40-50 cm lange, Det gav mig en følelse af at være meget lille i en stor stor verden. Jeg er en meget blød person og den her slags oplevelser kan faktisk trække tårer i øjenkrogen hos mig. Jeg føler mig SÅ taknemlig når jeg står sådan et sted som her.

Min mand havde den sjoveste oplevelse her midt om natten. Selvom camperen havde eget toilet brugte vi det aldrig. Om natten da en af børnene skulle op at tisse trådte de ud af camperen og stod bogstaveligt talt og stirrede en kænguru direkte i øjnene. En sjov oplevelse der var med til at sætte det her sted meget højt på vores oplevelsesliste.

Generelt er det en rigtig god ide at benytte sig af de fælles faciliteter på de campsites man besøger i Australien. På den måde kommer man hurtigt i kontakt med de lokale rejsende og andre turister der tit har sjove oplevelser at dele ud af. Vi er taknemmelige for netop denne oplevelse og vil til enhver tid anbefale at lægge vejen forbi hvis det er muligt på turen op eller ned ad østkysten i det store fascinerende Australien.

Se mere om Cape Hillsborough her

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply